Regulile din starea de alertă se schimbă. Câte persoane au acum voie să facă sport în aer liber

Regulile din stare de alertă se schimbă. Au fost introduse măsuri noi pentru oameni, în pandemia de coronavirus.

Astfel, sunt vizate regulile de distanțare fizică și protecție sanitară. Numărul de persoane care pot practica sport în aer liber s-a mărit de la șase la 10 persoane, iar trainingurile se pot ține cu până la 20 de persoane, arată site-ul citat.

Cât despre evenimentele organizate de corpul diplomatic, pot participa maximum 200 de persoane. Măsurile de distanțare fizică trebuie să fie în continuare respectate. De asemenea, și în cazul purtării măștii de protecție. Restaurantele, locurile de joacă, sălile de spectacole și cinematografele, dar și piscinele interioare rămân închise în continuare.

A fost propusă şi adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce priveşte regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la şase la zece persoane. Este permisă organizarea şi desfăşurarea de traininguri şi work-shopuri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane”, a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, arată zf.ro.

În România au fost înregistrate 326 de cazuri noi de îmbolnăvire în ultimele 24 de orePe teritoriul țării au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, peste 20.000 de oameni au fost vindecați și externați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 326 de cazuri noi de îmbolnăvire, dar și 16 decese. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 722.697 de teste. La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 833 de persoane. Alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.