Reputat virusolog rupe tacerea si spune adevarul despre noul virus: „Acest virus nu provine din natura, provine din laboratorul

Un virusolog care a sustinut ca guvernul chinez a acoperit focarul de coronavirus spune ca va aduce dovezi stiintifice ca virusul a fost creat de om.

Respectatul virusolog chinez, dr. Li-Meng Yan, care s-a specializat in virologie si imunologie la Universitatea de Sanatate Publica din Hong Kong , a sustinut ca Beijingul stia despre coronavirus cu mult inainte de a incepe sa apara rapoartele.

Medicul a reusit sa fuga din Hong Kong, temandu-se ca viata ei este in pericol, si a aparut intr-un interviu acordat Loose Women dintr-o locatie secreta, dezvaluind ca guvernul chinez „a eliminat toate informatiile ei” din bazele de date guvernamentale.

Dr. Yan a sustinut ca rapoartele potrivit carora Covid-19 provine de pe o piata de cane din Wuhan sunt un „paravan de fum” si ca intentioneaza sa publice un raport despre care sustine ca are dovezi ca virusul este creat de om.

„Primul lucru este ca piata carnii din Wuhan este un paravan de fum si acest virus nu provine din natura”, a spus dr. Yan.

Cand a fost intrebat de unde provine virusul, omul de stiinta a raspuns: „Provine din laboratorul din Wuhan”, scrie DailyMail.

„Secventa genomului este ca o amprenta umana”, a spus ea. „Si pe baza acestui lucru puteti identifica aceste lucruri. Voi [folosi aceasta dovada] pentru a le spune oamenilor de ce a venit acest virus din laboratorul din China, de ce ei sunt cei care l-au creat.

„Oricine, chiar daca nu are cunostinte de biologie, va putea sa-l citeasca, sa il verifice, si sa-l identifice singur.

„Este esential sa intelegem, nu-l putem depasi, va pune viata in pericol pentru toata lumea.”

Ea a sustinut ca, inainte de a fugi din tara ei, informatiile ei au fost sterse din bazele de date guvernamentale iar colegilor ei li s-a spus „sa raspandeasca zvonuri false despre ea”.

„Mi-au sters toate informatiile si, de asemenea, le-au spus oamenilor sa raspandeasca zvonuri despre mine, ca sunt o mincinoasa, nu stiu nimic, doar ca am ucis un hamster in laborator. Vor incerca sa-mi controleze familia si prietenii si apoi brusc nu mai exist ”.

Virusologul a lucrat la o prestigioasa universitate din Hong Kong, unul dintre cele mai importante centre de cercetare a bolilor infectioase din lume si o parte cheie a retelei mondiale de epidemiologie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Yan spune ca a fost unul dintre primii oameni de stiinta care au studiat coronavirusul care va deveni cunoscut sub numele de Covid-19 si sustine ca, la sfarsitul lunii decembrie 2019, a fost solicitata de conducatorul ei de la Universitate sa analizeze un grup ciudat de cazuri asemanatoare SARS. care izbucnise in China continentala.

Admin