Reputatul medic Valeriu Pripa a murit din cauza coronavirusului

Medicul radiolog Valeriu Pripa, care activa în cadrul unei clinici private din Chișinău, a murit la vârsta de 59 de ani.

Decesul lui a fost anunțat cu mare regret de Ministeri Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca urmare a infectării cu coronavirus.

Valeriu Pripa a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, hipertensiune de gradul III. Medicii au luptat pînă în ultima clipă pentru viața acestuia, potrivit timpul.md.

În urma unei analize epidemiologice s-a constatat că infectarea nu a avut loc în cadrul spitalului în care lucra. Medicul efectuase de curând o vizită în Marea Britanie.

Moartea medicului Valeriu Pripa este al treilea deces din rândul medicilor, în Republica Moldova, de la izbucnirea pandemiei.

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu coronavirus, a fost internat în spital!

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu coronavirus a fost internat în spital după ce simptomele au persistat.

”La recomandarea medicilor săi, premierul a fost internat în spital pentru analize”, se arată într-un comunicat emis de la biroul său din Downing Street.

Potrivit comunicatului, aceasta este o măsură de precauţie, pentru că simptomele de coronavirus ale premierului persistă la 10 zile de la diagnosticarea sa.

”Premierul mulţumeşte personalului medical pentru efortul său incredibile şi cere populaţiei să respecte recomandările Guvernului de a sta în casă, să protejeze sistemul naţional de sănătate şi să salveze vieţi”, se arată în finalul documentului. sursa:wowbiz

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *