Ridicarea restricțiilor, vizată de o altă țară europeană

În mai multe state se vorbește de ridicarea restricțiilor. Fie că este vorba de o relaxare a unora dintre ele sau de o ridicare treptată, se urmărește revenirea graduală la viața de dinainte.

Și în România se vorbește despre această mișcare de la 15 mai, însă totul depinde de cum evoluează lucrurile în țara noastră. În Europa, mai multe state intenționează să schimbe ceva la noul mod de viață al cetățenilor.

Astfel, un nou stat a anunțat când va avea loc ridicarea restricțiilor și când impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Ridicarea restricțiilor, vizată de o altă țară europeană

Belgia a anunțat că din 4 mai urmărește să înceapă prima etapă a ridicării treptate a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Premierul belgian Sophie Wilme a făcut ieri, 29 aprilie, anunțul.

Decizia a fost atent analizată de specialiști, iar calculele demonstrează că Belgia este pregătită pentru acest demers. În acest sens, numărul de teste efectuate va crește semnificativ și se vor păstra în continuare măsurile de protecție.

„Evoluţia actuală a epidemiei de COVID-19 permite activarea la 4 mai, aşa cum a fost prevăzut, a fazei 1A a planului belgian de ieşire din izolare.”, indică un comunicat.

Autoritățile belgiene au în vedere reluarea serviciilor medicale, pentru a permite belgienilor să beneficieze de acestea în mod normal. Majoritatea serviciilor medicale neesenţiale au fost amânate până acum.

În ceea ce privește școlile, acestea rămân închise. Nu se vor deschide nici mallurile și centrele comerciale belgiene.

La fel ca în România, Belgia impune purtarea obligatorie a măștilor de protecție. Astfel, oameni vor purta măști în toate spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Activitățile în aer liber, mișcarea individuală va fi permisă pentru cel mult două persoane. Oamenii vor sta în continuare în case, ieșind doar din motive bine întemeiate.

Pe 11 mai, Belgia va începe faza 1B a ridicării restricţiilor, care presupune redeschiderea magazinelor.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *