Romania, inclusa pe Lista Neagra de inca doua tari. Ce reguli au intat in vigoare

Bosnia si Hertegovina permit intrarea cetatenilor din UE cu o singura conditie. La intrarea in tara, persoanele sunt obligate sa aiba un test COVID-19 negativ efectuat in ultimele 48 de ore, se specifica in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) . Si Belgia a anuntat clasificarea statelor de provenienta a persoanelor.

„Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile din Bosnia si Hertegovina au anuntat noi masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul acestui stat. Astfel, incepand cu data de 16 iulie a.c., cetatenilor statelor membre UE, inclusiv cetatenilor romani, le va fi permisa intrarea in Bosnia si Hertegovina cu conditia prezentarii unui test COVID-19 negativ efectuat in ultimele 48 de ore, anterior momentului intrarii in Bosnia si Hertegovina”, transmite MAE.

Autoritatile din Bosnia si Hertegovina anunta ca regimul de tranzit ramane neschimbat, nefiind necesara prezentarea certificatului medical solicitat in cazul sederii. Astfel, cetatenii romani pot tranzita Bosnia si Hertegovina numai in scopul revenirii in Romania/in statul de resedinta, cu conditia sa nu se cazeze/sa innopteze pe teritoriul Bosnia si Hertegovina. Tranzitul in scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croatia-Bosnia si Hertegovina-Croatia).

In ceea ce priveste transportatorii de marfuri, au fost ridicate toate restrictiile de circulatie pentru aceasta categorie.

MAE reaminteste ca pentru a intra pe teritoriul Bosniei si Hertegovina ramane in vigoare obligativitatea folosirii pasaportului si nu a cartii de identitate, ca document de calatorie.

Belgia vizeaza clasificarea statelor de provenienta a persoanelor care doresc sa intre in Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fara masuri speciale, zona portocalie – autoritatile belgiene pot stabili masuri specifice (la acest moment se recomanda vigilenta crescuta) si zona rosie – carantina obligatorie si testare la intrarea pe teritoriul Belgiei.

Conform informatiilor comunicate public de catre autoritatile belgiene, Romania a fost inclusa pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetatenilor care intra din Romania in Regatul Belgiei in scop turistic (calatorie neesentiala), incepand cu data de 13 iulie a.c., li se recomanda vigilenta crescuta privind prevenirea si aparitia unor simptome asociate infectiei cu COVID-19.

MAE recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca in Belgia consultarea informatiilor publicate pe site-ul autoritatilor belgiene –

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.