România revine la starea de urgență?! Urmează valul doi al pandemiei!

România revine la starea de urgență?! Medicul Cristian Oancea a făcut anunțul care vizează milioane de rămâni: urmează valul doi al pandemiei.

România revine la starea de urgență?! Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, cunoscut și ca unitatea medicală în care s-au vindecat cei mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, a anunțat că România se apropie cu pași repezi de cel de-al doilea val al infectărilor cu COVID-19 și consideră că varianta optimă pentru a evita un scenariu tragic, este revenirea la starea de urgență.

E posibil că valul 2 să fie declanșat chiar de noi, populația, și e posibil că valul 2 să fie mai agresiv. Gândiți-va că Sars Cov 2 nu se compară ca agresivitate cu alte virusuri. Nu știu ce decizie se va lua…. Cât a fost stare de urgență, cu măsuri dure, am scăzut,” a mărturisit medicul Cristian Oancea.

România revine la starea de urgență?! Am revenit pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri de coronavirus

O somitate în domeniul medical din România a avertizat că în marea majoritate a regiunilor țării, valul doi al infectărilor cu coronavirus va avea loc în viitorul extrem de apropiat, în perioada iulie-august. Mai mult decât atât, medicul Cristian Oancea este de părere că ne vom întoarce la starea de urgență, pentru că populația nu respectă regulile sugerate și restricțiile impuse de autorități. „Uitați-vă în mall-uri, câți poartă mască?!” a explicat managerul Spitalului Victor Babeș. 

Totodată, specialistul este de părere că revenirea la starea de urgență ar fi cea mai bună variantă, pentru că un număr mare de persoane nu țin cont de măsurile de precauție relevate de autorități, și se comportă ca și când pandemia nu ar exista, iar noul coronavirus nu reprezintă o amenințare majoră.

Inițial, când am calculat după statistica epidemiologică a unui virus, ne așteptam că valul 2 să fie abia în noiembrie-decembrie. Am spus-o de mai multe ori, pentru că noi nu știm să fim responsabili și disciplinați… Mă gândesc la noi, ca și popor.

Am privit acești pași de relaxare fără o anumită responsabilitate și, practic, ce am cerut noi au fost măsurile de bun simț: să te speli pe mâini, să îți aerisești casa, să porți masca pentru a fi protejat și tu și colegii. Nu am cerut măsuri extraordinare. Să ne limităm puțin distanța fizică la 1.5-2 metri, iar dacă avem o infecție respiratorie, să stăm acasă. Am cerut măsuri de bun simț, dar uitați-va cu ce ne confruntăm,” a declarat medicul, potrivit Opiniatimisoarei.ro.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.