ROMÂNII AU SPERAT SĂ INTRE ÎN GRECIA FĂRĂ TESTE COVID-19, DAR AU FOST ÎNTORȘI LA GRANIȚĂ

Românii au sperat să intre în Grecia fără teste COVID-19, dar au fost întorși la graniță. Turiștii știau că măsura conform căreia este obligatoriu să fie testați intra în vigoare abia la 6 dimineața. 

Mai mulți români au vrut să-și petreacă vacanța în Grecia. Testele care să demonstreze că nu sunt infectați cu coronavirus erau obligatorii de la ora 6 dimineața.

Doar că românii au avut parte de o surpriză. Autoritățile elene au pus în aplicare măsura de la miezul nopții. Așa că toți turiștii, nu doar cei români, au fost nevoiți să se întoarcă. 

“Am ajuns la 4.30, am vrut să intru cu programarea de pe site și cu codurile, nu m-au lăsat motivând că trebuie să am testul. De o oră stau, nu mă bagă nimeni în seamă. Ne trimit în Bulgaria să facem testul”, a povestit un turist român.

MAE i-a atenționat pe româniMinisterul de Externe i-a atențioonat pe turiști că pot intra în Grecia pe la vama Kulata – Promachonas, începând de miercuri dimineață, cu formularul completat și dovada testului Covid negativ.

Autoritățile elene au anunțat că formularele completate marți, 14 iulie, vor primi coduri QR începând de la miezul nopții dintre marți și miercuri, ora 00.01. Intrarea pe teritoriul Greciei s-a făcut începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, au mai precizat autoritățile elene.

De aeemenea, Ministerul de Externe a reamintit că începând de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, pe lângă formularul electronic (codul QR), cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul  Greciei.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *