Schema de tratament aplicată la Timișoara vindecă cei mai mulţi pacienţi infectaţi cu coronavirus în România (Video)

România a confirmat astăzi încă 59 de cazuri de coronavirus, bilanțul ajungând la 367 de îmbolnăviri. Vestea bună este că, dintre acestea, 52 au fost declarate vindecate și externate.

Grupul de comunicare strategică a anunțat că cei mai mulți pacienți vindecați sunt la Timșoara. 

Din cele 52 de persoane care au scăpat de infecție, 36 au fost externate de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din municipiu. 

14 pacienţi declaraţi vindecaţi într-o singură zi

Într-o singură zi, vineri mai precis, medicii au declarat însănătoșiți 14 oameni.

Iar succesul pare că se datorează schemei de tratament a medicului Virgil Musta, alta decât cea aplicată în restul țării.

Noi folosim o altă schema de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacientții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. 

Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Asteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Schema de tratament, stabilită împreună cu Adrian Streinu-Cercel

Medicul specialist Virgil Musta spune că schema de tratament a fost stabilită împreună cu profesorul Streinu-Cercel. 

“Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca în centrul nostru să se folosească o anumita schemă. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Sunt doar încercări, rezultate parțiale, și ne-am ales unul din aceste studii.

Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură exista studii pe acest medicament și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a conchis Virgil Musta.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *