Se dau prime de la stat. Ce angajaţi primesc până la 2900 de lei înainte de Sărbători:

Nu toţi funcţionarii vor primi însă bonusurile, ci numai cei care au avut performanţe deosebite în activitate.

Angajaţii Primăriei Buzău vor fi răsplătiţi cu prime de performanţă.

Nu toţi funcţionarii vor primi însă bonusurile, ci numai 54 dintre ei, care au avut performanţe deosebite în activitate. Primele sunt substanţiale, 2.900 de lei fiind suma cea mai mare pe care o va primi un angajat al Primăriei Buzău. În acest an, de sărbători, doar 54 de funcţionari din cadrul Primăriei Buzău vor beneficia de prime de sărbători.

Decizia îi aparţine primarului, Constantin Toma care le-a declarat astăzi jurnaliştilor că ”nu ştie ce înseamnă prime pentru angajaţi”, însă are în vedere să premieze 54 de angajaţi ai Primăriei, cei care au dovedit că sunt interesaţi şi au reuşit să deprindă tainele sistemului modern şi eficient de management.

Premiile vor avea valori cuprinse între 1.000 şi 2.900 de lei şi vor fi oferite înainte de sărbătorile de iarnă. Primarul Constantin Toma a mai spus că îşi doreşte ca pentru aceste premii să fie cât mai mulţi candidaţi, pentru că în acest fel se va îmbunătăţi activitatea în Primărie. Funcţionarii vor fi premiaţi pentru implicarea în implementarea proiectului Kaisen, un sistem modern de management.

În anul 2015, TOP 300 Capital poziționa Casa Regală a României pe locul 81, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro. Însă avuţia regelui este diferită de avuţia Coroanei, iar urmaşii regelui nu vor beneficia de întreaga avere.

Administrată de Consiliul Regal, avuția Coroanei este compusă din patru castele, printre care și Pelesul, aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Sinaia și câteva cabane în zona Azuga-Predeal. Până nu demult, Regele Mihai a deținut și o casă la Versoix, în Elveția, unde a trăit vreme de o jumătate de veac.

Însă nu toate bunurile care au aparținut Domeniului Coroanei, înainte de 1948, compun averea personală a Regelui Mihai.

Domeniul Coroanei valora în 1948, după abdicarea forţată a regelui, 860 de milioane de dolari, estimare făcută de regimul comunist, care a confiscat totul, potrivit Stirile ProTV.

Documentele publicate de comuniști în Monitorul Oficial vorbesc despre 29 de palate și castele, aproape patru milioane de acțiuni, zeci de clădiri și cabane în toată România, cinci fabrici și peste 15 mii de hectare de teren arabil. Două yahturi, aproape 137 de mii de hectare de pădure și 708 medalii jubiliare și monede de aur în greutate totală de circa 15 kg, se adaugă bunurilor luate de comuniști.

Abia în 2001, statul român a decis să îi restituie o parte din avere. Regele Mihai I a reintrat în posesia Domeniul Regal de la Săvârșin, din județul Arad. De asemenea, i-au fost înapoiate de-a lungul ultimilor ani, 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Poiana Țapului, câteva cabane și cantoane în Azuga-Predeal. Perla Coroanei – Castelul Peleș – a fost redobândită de familia monarhului abia în 2008, în același timp cu Castelele Pelișor și Foișor. Pelesul a fost construit de Carol I din fonduri proprii și este unicat prin valoarea să istorică și artistică.

Guvernul României a dorit să cumpere proprietarea de la Sinaia și a evaluat-o la 30 de milioane de euro. Negocierile au eșuat, însă, dar regele a fost de acord că Domeniul să rămână în administrarea statului și să poată fi vizitat, în continuare. Despre valoarea de piaţă a Pelesului s-a vorbim mult, specialiștii vorbind despre sume care pot pleca de la 150 de milioane de euro. Nu s-a pus însă în discuție, niciun moment, vânzarea Castelului.

Cat despre Palatul Elisabeta, din București, reședința oficială a familiei regale, nu este proprietarea regelui. Este pusă la dispoziție de stat, pe perioada vieții regelui Mihai I.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *