SE ÎNTOARCE IARNA în România. Val de aer rece, ploi, lapoviţă şi ninsoare din weekend, inclusiv la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical în toată ţara. După zile cu temperaturi de 20 de grade, din weekend valorile termice scad brusc. Vor fi ploi, apoi lapoviţă şi ninsoare inclusiv la Bucureşti.

De sâmbătă, vremea începe să se răcească. Cerul se va înnora treptat, iar aria precipitațiilor se va extinde, îndeosebi după orele amiezii, astfel încât acestea se vor semnala în nord-vest, nord, centru și est și izolat în restul țării. La început va ploua, dar în partea a doua a intervalului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, local în Transilvania, Maramureș și Moldova. Izolat vor fi condiții pentru descărcări electrice.

La munte ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în Moldova, Muntenia, Crișana și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită. Valorile termice vor fi în scădere în regiunile vestice, nordice și centrale, dar se vor menține mult mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei în sud și sud-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 21 de grade, iar cele minime, în general, între -3 și 6 grade.

Şi în Capitală, sâmbătă valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar ce cea minimă de 3…5 grade.

De duminică, vremea se schimbă în toată ţara şi vor fi precipitații pe arii extinse. Ziua, acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în nord-vest, nord, centru și est și vor predomina ploile în rest, însă noaptea se vor transforma în ninsoare în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi mai ales ninsori. Pe arii restrânse se vor acumula cantități mai însemnate de precipitații. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu vitezele cele mai mari în sud-est și pe crestele montane, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 10 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -9 grade.

Şi în Bucureşti, vremea se va răci accentuat și va fi în general închisă. Se vor semnala precipitații ziua mai ales sub formă de ploaie, dar cu o probabilitate ridicată de transformare în lapoviță și ninsoare noaptea. Vântul va avea temporar intensificări. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Săptămâna viitoare, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu precădere în primele două zile, când și probabilitatea de apariție a precipitaților va fi ridicată.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.