Se prelungește starea de alertă. Circulația, interzisă după ora 22.00. Ce măsuri noi se impun de azi

Cazurile de infectare din țara noastră au început să se înmulțească de la o zi la alta. Situația se complică, deși speram că ne aflam pe un trend descendent.

Autoritățile susțin că suntem acum pe un platou de creștere, motiv pentru care a fost necesară impunerea unor măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirii. Mai mult, se prelungește și starea de alertă pentru încă 30 de zile.

Măsuri de respectat pe starea de alertă

Situația a devenit din ce în ce mai dificilă în țara noastră. Deși ne aflăm în plină campanie de vaccinare, lucrurile nu stau așa cum ne-am fi dorit. În fiecare zi, numărul de infectări crește chiar și până la 5000, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri suplimentare.

Astfel, starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, semn că pericolul nu a dispărut. Mai mult, carantina parțială începe acum de la ora 22.00. Astfel, românii vor intra în case mai devreme cu o oră, până la 05.00. Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23:00 și 05:00.
Prin noua Hotărâre de Guvern, a fost limitat gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

în Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;Borșa și Cavnic din județul Maramureș;Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;Sovata din județul Mureș;Vatra Dornei din județul Suceava;Voineasa din județul Vâlcea;Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin;Arieșeni din județul Alba;Durău din județul Neamț;Novaci-Rânca din județul Gorj;Păltiniș din județul Sibiu;Stâna de Vale din județul Bihor;Straja din județul Hunedoara.Alte măsuri valabile pe starea de alertă

În continuare, rămâne valabilă purtarea obligatorie a măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Evenimentele sunt în continuare interzise și sunt permise grupuri de cel mult 6 persoane.

Mai mult, școlile rămân închise acolo unde se impune scenariul roșu din cauza ratei de incidență de peste 3 la mia de locuitori. În schimb, unde nu există niciun pericol, elevii merg la școală normal, dar sunt obligați să respecte mai multe măsuri de prevenire a răspânidirii virusului.

Admin