Se schimba regulile. Obligatoriu pentru turistii care trec prin vama

Guvernul de la Atena a introdus noi reguli pentru turistii care vin pe teritoriul elen. Astfel, incepand de marti, toti turistii care intra in Grecia prin vama Kulata-Promachonas, trebuie sa aiba obligatoriu un test negativ pentru coronavirus.

„Am decis luarea unor masuri pentru cetatenii tarilor vecine care vin pe cale terestra. Toate persoanele care vor intra, incepand de marti, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui sa prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore inainte de ajungerea in Grecia”, a spus Stelios Petsas, purtatorul de cuvant al Guvernului de la Atena.

Vamesii greci efectueaza teste aleatorii anti-Covid-19 la punctele de frontiera. Persoanele vin in Grecia trebuie sa completeze un formular online in avans, primind un cod prin care se stabileste daca vor fi testate.

„De acum inainte, formularul va trebui completat cu 24 de ore in avans”, a precizat Stelios Petsas.

Testul nu trebuie sa fie mai vechi de 72 de ore, mentioneaza presa din Grecia.

Guvernul a decis ca aceasta masura intra in vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineata.

Vor fi exceptate de la aceasta regula doar anumite persoane – diplomati, medici, lucratori in transporturi.

Totodata, turistii trebuie sa stie ca se mentine in continuare si formularul online de catre turisti, cu cel putin 24 de ore inainte de intrarea in tara.

Grecia a anuntat ca aproximativ 100 de turisti straini au fost confirmati cu COVID-19. Printre acestia se numara si 3 romani, transmite MAE.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *