Se taie pensiile pentru milioane de români?! E un adevărat dezastru. Informații oficiale

Autoritatea de Supraveghere Financiară a arătat că sunt mari șanse ca românii să primească mai puțini bani după ce vor ieși la pensie.

Motivul este acela că datele furnizate de fondurile de pensii private arată o nouă scădere la finalul lunii martie, comparativ cu luna februarie.

Se taie pensiile pentru milioane de români?! E un adevărat dezastru

Vești proaste pentru milioane de români vin de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Fondurile de pensii private obligatorii aveau, la 31 martie 2020, active în valoare de peste 60,17 miliarde de lei, în creştere cu 17,77% faţă de nivelul existent în luna similară a lui 2019, dar în scădere cu 4,26% comparativ cu nivelul din luna februarie 2020, informează Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 38,88 miliarde de lei, respectiv 64,62%. Pe locul doi se siutuează acţiunile, cu 11,07 miliarde de lei (18,40%). De asemenea, obligaţiunile corporative se regăsesc pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,64 miliarde de lei, respectiv 7,72% din totalul activelor.

Câți români contribuie la fondurile de pensii private

În prezent,peste 7,5 milioane de români care contribuie la fondurile de pensii private, astfel că acesta ar trebui să fie un subiect de interes. Astfel, potrivit datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II, la 31 martie 2020, era de 60,171 miliarde de lei, în timp ce valoarea activului net era de 60,139 miliarde de lei.

La data respectivă, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,525 milioane de participanţi. Potrivit ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,401 milioane de către toți participanţi.

Contribuțiile câtor români au fost virate la fondul de pensii private în luna ianuarie

Spre exemplu, în luna ianuarie 2020, au fost virate contribuţii pentru 3,916 milioane de participanţi, iar pentru 3,582 milioane nu au fost virate contribuţii.

La Pilonul II de Pensii sunt active următoarele fonduri de pensii: BCR, BRD, Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, NN şi Vital.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *