Şefa secţiei ATI de la Spitalul Gerota a învins coronavirusul: “Ai senzaţia că dărâmă munţii”

Mai vin şi veşti bune de pe câmpul de luptă. După două săptămâni în care viaţa i-a atârnat de un fir de aţă, şefa secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Gerota a învins boala. Alida se simte bine, mănâncă şi a vorbit cu copiii ei la telefon.

Şefa secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Gerota e o luptătoare. În jur de două săptămâni a fost intubată şi a respirat cu ajutorul aparatelor. A reuşit, însă, imposibilul. Nu singură. I-a avut tot timpul alături pe medicii de la Institutului Matei Balş şi pe colegii de serviciu.

Cadru medical Spitalul Gerota – În fiecare seară, la ora 20, toti cei care o cunosc pe Alida: colegii, prietenii, pacienţii, foarte mulţi preoţi, măicuţe care sunt alături de noi facem o rugăciune specială pentru Alida.

Pagina de Facebook a medicului-erou e plină de mesajele de încurajare venite din partea colegilor, a prietenilor şi a pacienţilor pe care i-a salvat.

Mă rog şi strig către Dumnezeu să vă salveze aşa cum şi dumneavoastră aţi salvat milioane de vieţi!

Hai, Alida, luptă! Avem multe de făcut. Hai, suflete scump. Doamne ajută!

Șapte zile a stat închisă şefa secţiei de Terapie Intensivă în spitalul Gerota. A fost una dintre victimele lui Nelu Lupu, fostul angajat MAI care a ascuns o călătorie în Israel, dar a venit de acolo cu coronavirus. În urma lui, spitalul a devenit un focar de infecţie. Iar autorităţile au decis să îl transforme într-o fortăreaţă păzită de jandarmi.

Șapte zile, Alida a îngrijit împreună cu un coleg, pacienţi în stare critică. Abia pe 17 martie a aflat că e infectată. A ieşit din spital pe picioarele ei şi a ajuns la Instititul Matei Balş. Acolo, însă, starea ei s-a înrăutăţit brusc. În doar câteva zile, viaţa ei a ajuns să atârne de un fir de aţă. Colegii nu s-au îndoit de forţa ei nicio clipă. Nici măcar atunci când un post de televiziune a anunţat că a pierdut lupta cu boala.

Cadru medical Spitalul Gerota – Când stai lângă ea ai senzaţia că nimic nu îţi stă în faţă. Ai senzaţia că dărâmă munţii dacă e nevoie pentru a reuşi să facă ceva. Un om dăruit, un om care muncea 20 de ore pe zi.

Colegii de serviciu spun că Alida e unul dintre acei medici care luptă pentru fiecare pacient ca şi cum ar fi unul din cei doi copii ai ei.

Cadru medical Spitalul Gerota – Nu conta ce efort fizic presupune din partea dumneaei dăruirea aceea de ore întregi într-o secţie de Terapie Intensivă care are încărcătură microbiană şi emoţională. Mă înclin, mă plec!

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *