SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU. A FOST DEPĂȘITĂ CAPACITATEA DE INTERNARE A CAZURILOR DE COVID-19

Situația e critică la Spitalul Județean de Urgență Bacău, în condițiile în care a fost depășită capacitatea de internare a cazurilor de COVID-19.

 O femeie de 70 de ani a murit noaptea trecută, iar bilanțul negru a ajuns 10 –  numărul deceselor cauzate de COVID-19 la nivelul județului Bacău.

11 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, printre care și asistenta-șefă de la Infecțioase. Conducerea spitalului se plânge că suspecții de COVID-19, dar și cei infectați continuă să fie aduși la Spitalul Județean Bacău, și astfel se ocupă paturile pentru pacienții din altă categorie.

Conform lui Adrian Popa – managerul unității –  Spitalul Județean de Urgențe Bacău e clasificat ca fiind în linia a treia a luptei cu noul coronavirus, iar celelalte spitale trebuiau să preia pacienții, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

”Cel mai mare spital din județul Bacău continuă să fie ”locul preferat” pentru pacienții confirmați cu COVID-19, dar și pentru suspecți de coronavirus.

În condițiile în care fiecare pacient trebuie ținut singur în salon, se blochează paturi,  iar consecințele pot fi grave: pacienții reprezentând alte cazuri de urgență nu pot fi tratați”, a declarat Adrian Popa.

Există și riscul unei răspândiri necontrolate a virusului sau chiar compromiterea activității Spitalului Județean de Urgență Bacău” – a completat Sorin Brașoveanu – președintele Consiliului Județean Bacău.

În prima zi de Paște au fost internați  4 pacienți confirmați și un suspect.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *