Spania a depășit Italia la numărul de cazuri de coronavirus. În 24 de ore, au murit 932 de oameni

Un nou record negru pentru Spania, care continuă să fie grav afectată de epidemia de coronavirus. A depășit Italia la numărul total de îmbolnăviri, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 932 de noi decese, un număr ușor mai mic față de cel anunțat joi.

Spania a ajuns la un total de 117.710 de îmbolnăviri de coronavirus, depășind astfel Italia, cu un bilanț de aproape 115.300 de cazuri de COVID-19. Ajunge astfel pe locul doi al nivel global, din punct de vedere al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, conform El Pais. În continuare, pe primul loc se află Statele Unite.

Totodată, Spania este și a doua cea mai îndoliată țară din lume, cu un număr total de decese de 10.935. Pe primul loc în acest top negru se află Italia, cu peste 11.000 de decese. 

Vești bune pentru Italia, vești sumbre pentru SUA

Pentru Peninsulă, însă, se văd deja primele raze de soare de dincolo de nori. Numărul deceselor și al cazurilor noi a început să scadă ușor, experții anunțând că vârful epidemiei din Italia a fost deja atins.

La polul opus, Statele Unite trec printr-o situație cu adevărat critică. Sunt peste 215.000 de îmbolnăviri la nivel național, iar, doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 1.000 de decese. Situația este grea. Spitalele nu au aparatură, medicii nu au protecție, iar americanii sunt nevoiți să ceară ajutor până și pentru cumpărarea de saci pentru cei morți.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *