Starea de urgență în România va fi prelungită. Președintele Iohannis face declarații de presă

Președintele Klaus Iohannis va anunța astăzi emiterea unui nou decret care să prelungească starea de urgență în România, ca urmare a epidemiei de Covid-19.

Administrația Prezidențială a precizat deja că, la ora 14.00, președintele României face declarații de presă de la Palatul Cotroceni.

De altfel, luni, surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că starea de urgență în România va fi prelungită până în 15 mai 2020.

În urmă cu câteva zile, şeful statului a declarat că starea de urgență în România va fi prelungită, deoarece vârful epidemiei în țara noastră nu a fost încă atins.

“Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a spus în 6 aprilie Klaus Iohannis.

Starea de urgență expiră în curând, astfel că e nevoie de un decret de prelungire

Decretul nr.195/2020 privind starea de urgență în România a fost adoptat în plenul Parlamentului în 19 martie și prevede următoarele:

”Se încuviinţează starea de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, de la data de 16 martie 2020, ca măsură excepţională adoptată de preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020″, se arată în proiectul de hotărâre.

Prin urmare, cele 30 de zile în care se aplică starea de urgență expiră în 14 aprilie.

După emiterea noului decret de prelungire a stării de urgență, acesta trebuie aprobat de plenul reunit al Parlamentului.
Sursa : stirileprotv.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.