Starea de urgenta se prelungeste cu incă o lună

Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi, de la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

Șeful statului a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va emite un nou decret pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună de zile.

Sinteza declarațiilor șefului statului:

– Am dorit să tragem primele concluzii. Am evaluat impactul acestor măsuri. O primă concluzie ar fi că în comparație cu alte țări creșterea numărului de persoane infectate nu a fost atât de mare ca în țări precum Italia, Spania. Noi, din timp, am luat măsuri foarte ferme.

Însă trebuie să vă avertizez, nu este momentul să ne relaxăm.

– Este clar, nu suntem încă la vârul epidemiei. Nu este momentul să ne relaxăm, să fim panicați.

O veste bună. La început se știe că a  fost un pic complicat de procurat măști, combinezoane. Primim din această săptămână 2 milioane și jumătate de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine. Aproxmativ 8 milioane de măști pentru populație. Vor veni aproximativ 500.000 de combinezoane.

– Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Preşedintele Iohannis a avut şi săptămâna trecută mai multe şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema COVID-19.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *