Statul în care masca devine obligatorie și pe stradă. Ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

Masca a devenit obligatorie de miercuri în spațiile deschise și închise, iar fiecare persoană de peste 10 ani va risca amenzi dacă nu se supune legii.

Guvernul din principatul Andorra a emis, miercuri dimineață, un decret prin care purtarea măștii devine obligatorie pe stradă, cei care nu respectă legea riscând o amendă de 100 de euro, majorată la 1.000 de euro în caz de recidivă, potrivit Agerpres.

Măsura a fost impusă după ce microstatul situat între Franța și Spania nu a înregistrase nicio contaminare din luna iunie. În ultima săptămână Andorra a înregistrat șase noi cazuri de Covid-19.

Reapariția contaminărilor a stârnit îngrijorare și în rândul hotelierilor care se bazau pe eticheta „Covid free” pentru a atrage turiști.

Pe lângă obligativitatea de a purta mască în spațiile deschise și închise, guvernul a hotărât și reducerea cu 50% a transportului public.

 

Andorra a înregistrat până în prezent 52 de decese. Și-a redeschis granițele la 1 iunie cu Franța și la 21 iunie cu Spania.

Între lunile martie şi iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici şi infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic în Europa.

Epidemia de coronavirus a sufocat economia principatului, care depinde de comerţul transfrontalier şi de turism, provocând o creştere a şomajului şi ameninţându-i pe cei circa 78.000 de locuitori ai săi cu o puternică recesiune

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *