STIRE DE ULTIMA ORA! Primul deces cauzat de coronavirus in Romania

Un pacient in varsta de 30 de ani, internat de 2 zile la spitalul Bagdasar din Bucuresti a decedat acum aproximativ o ora, in urma infectarii cu COVID-19. Sursa informatiei vine din partea unui angajat al spitalului.

Pana la ora actuala, bilanțul ajunge la 36 de persoane infectate cu COVID-19, după ce autoritățile au mai confirmat in aceasta după amiază încă un caz – un bărbat din București, de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020.

Marți noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI. la Spitalul V. Babeș. Libertatea publică Decizia nr. 208/04.03.2020, semnată de Andi Nodiț, managerul Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală, prin care “se interzice comunicarea publică” legată de COVID-19.

Libertatea a obținut un document semnat de Andi Nodiț, managerul spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală, prin care niciun angajat al spitalului nu are voie să dea știri către presă ori să posteze pe rețelele de socializare informații legate de COVID-19. În Decizia nr. 208/04.03.2020, Nodiț decide ca, la Articolul 1, “Începând cu data prezentei, la nivelul Spitalului, se interzice cu desăvârșire comunicarea publică (mass-media, rețele de socializare, etc) a situațiilor / informațiilor generate de contextul acordării asistenței medicale în caz de suspiciune cu infecția COVID-19”.

Mai mult, durata este declarată ca nedeterminată, până la “completarea/revocarea” expresă a acestora.

În ultimele zile, mai mulți angajați de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fotografiat mai multe echipaje îmbrăcate în costume de protecție în cazul unor suspecți de coronavirus.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *