Streinu Cercel îi critică pe români pentru că au respectat tradițiile de Paște

Medicul Adrian Streinu Cercel, de la Institutul Matei Balș, îi critică dur pe români pentru că au respectat tradiția de a lua paște și lumină de la voluntari în noaptea de Înviere.

El este de părere că astfel foarte multe persoane s-au supus riscului de contaminare cu noul tip de coronavirus.

Streinu Cercel îi critică pe români pentru că au respectat tradițiile de Paște

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, critică dur înţelegerea dintre

Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă, în baza căruia se vor distribui Sfintele Paşti şi Lumina de Învire către credincioşi. Streinu-Cercel consideră că riscul de propagare a coronavirusului este foarte mare.

„Ne jucăm cu focul. Nu e vorba doar despre părinți. E vorba despre niște persoane neverificate care vor merge din poartă în poartă. E ca și cum am scoate pe cineva din carantină și l-am trimite.

De ce trebuie să colportăm noi virusul de colo colo? Pentru ce anume? Până să se facă una, alta, se mai scoate masca, se mai strănută.

În momentul în care ai luat paharul, l-ai luat cu virus cu tot. Dacă vă asumați riscul, trebuie să vă asumați riscul să vă îmbolnăviți. Haideți să nu dăm cu piciorul în şuştarul cu lapte. Am făcut eforturi cu toţii în această țară să ținem lucrurile sub control. Haideți să nu umplem spitalele dintr-o dată.

V-o spune unul care a vrut să se facă preot, care a avut preoţi în familie de şase generaţii, eu am rupt tradiţia şi m-am făcut medic”, a declarat Streinu-Cercel, la Antena 3.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.