Streinu-Cercel, la un pas de demitere, după controversata propunere? Ludovic Orban: „Aia e o năstrușnicie. Zici că e scrisă în 1950”

Atac fără precedent la adresa lui Adrian Streinu-Cercel, chiar de la Ludovic Orban! Premierul României a catalogat proiectul lui Cercel, ce se baza pe ideea izolării persoanele de peste 65 de ani de familiile lor, drept o „năstrușnicie”.

Joi, 23 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, Ludovic Orban a atacat dur planul lui Adrian Streinu-Cercel.

Totuși, premierul s-a ferit să vorbească despre demiterea lui Streinu-Cercel și a pasat subiectul la Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

N-a vorbit de demiterea lui Streinu-Cercel, dar a mai făcut câteva remarci privind proiectul acestuia, catalogându-l drept o „năstrușnicie”.

La această întrebare vă poate da un răspuns dl ministru Tătaru, care sunt convins că o să aibă ce să vă spună pe tema asta.

Aia este o năstrușnicie, este o… stupiditate mai mare n-am văzut. Nu știu dacă ați citit documentul. Zici că este scris în anii 1950. (…) E o nebunie. Nici nu trebuie luată în serios”, a spus Ludovic Orban joi, 23 aprilie. 

Ce spunea Klaus Iohannis despre planul lui Streinu-CercelIdeea lansată de directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, de a izola de familiile lor persoanele cu vârste de peste 65 de ani, a fost criticată dur și de Președintele României

„A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate.

Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, declara Klaus Iohannis zilele trecute

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *