Tarile care nu necesita izolare sau carantina dupa 17 iunie

Conform declarației de azi a președintelui, se deschid granițele din data de 17 iunie, iar în prima fază cei care vin din țări în care media cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la 1 milion de locuitori, nu vor mai sta în izolare la domiciliu sau carantină.

Țările în care putem călători fără restricții și care se încadrează momentan conform acestei reguli sunt :

Grecia, Bulgaria, Ungaria, Tunisia, Croatia, Germania, China, Elveția, Austria, Cehia, Malaezia, Australia, Finlanda, Thailanda, Muntenegru, Letonia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Cipru, Malta, Serbia, Norvegia, Islanda

Pe măsura ce cazurile vor scădea și în alte țări lista va fi mai lungă, iar la 30 iunie așteptăm vești bune pentru călătoriile în interiorul UE.

Parlamentul este cel care va vota dacă se prelungește starea de alertă pentru încă 30 de zile, însă aceste măsuri cu siguranță vor intra în vigoare chiar și în stare de alertă. Dacă nu se prelungește starea de alertă atunci mult mai multe destinații vor avea undă verde, însă în cel mai rău caz aceasta ar fi lista scurtă pentru vacanțe în următoarele 30 de zile.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *