TERASĂ ÎNCHISĂ ÎN VAMA VECHE ÎNCHISĂ, DUPĂ CE O ANGAJATĂ A FOST TESTATĂ POZITIV CU CORONAVIRUS

O terasa din Vama Veche a fost închisă după ce o angajată a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă în acest caz pentru a identifica persoanele cu care a intrat în contact femeia.

Imediat, poliția i-a somat pe patroni să închidă terasa. Aceasta a fost redeschisă abia după ce toți angajații au fost schimbați. Clienții care au fost în local în ultimele zile sunt acum în pericol.

Încă o dată, autoritățile le-a amintit patronilor de terase că mesele trebuie dezinfectate constant, să se mențină distanța de cel puțin doi metri între ele, angajații să poarte mască de protecție, iar clienții să-și igienizeze mâinile frecvent

Zeci de controale au avut loc, vineri și sâmbătă, la terasele, restaurantele și cluburile din Capitală. S-au găsit numeroase nereguli, astfel că s-au aplicat 16 amenzi în valoare totală de peste 143.000 de lei. În plus, activitatea unei societăți comerciale a fost suspendată pentru 30 de zile, din cauza încălcării normelor de sănătate publică, impuse de autorități.

De asemenea, s-au aplicat sancțiuni și pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor. Controalele de acest gen vor continua și zilele următoare în dorința de a asigura siguranța populației și respectarea măsurilor de prevenție în fața Covid-19

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *