Toți tinerii pot primi câte 30.000 de EURO, cu o singură condiție, vezi ce trebuie să faci, e simplu

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională vor putea obţine un ajutor financiar de până la 30.000 de euro pentru a lansa o afacere,

potrivit unei scheme de finanţare căreia îi sunt alocate 165 milioane de euro şi care a fost lansată recent, în dezbatere publică, de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), conform realitatea.net.

Dar se pare că banii nu vor ajunge direct la beneficiari, ci prin intermediul angajatorilor, adică prin intermediul firmelor care îi vor consilia și pregăti pe tineri prin cursuri de formare și stagii de ucenicie. Aceste firme vor primi subvenții lunare de la stat pentru fiecare tânăr încadrat.

Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Viitor pentru tineri”, în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, a fost lansat vineri în dezbatere publică de MFE şi vizează trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia, cărora le sunt alocate 165 de milioane de euro. Pentru celelalte regiuni ale țării, ghidul solicitantului se va lansa în vederea consultării publice în perioada imediat următoare, urmând ca totalul fondurilor să se ridice la peste 400 de milioane de euro, după cum reiese din acest anunţ recent al ministerului, conform aceleiași surse.

Iată care sunt categoriile de solicitanți eligibili pentru a asigura formarea profesională a tinerilor și consilierea lor:

– furnizori de formare;
– furnizori de servicii de ocupare;
– furnizori de servicii de evaluare şi certificare a competenţelor;
– sindicate;
– patronate;
– organizaţii non-guvernamentale (ONG-uri) cu activitate relevantă, – cazul furnizorilor de servicii sociale sau organizaţiilor de – tineret care derulează activităţi de educaţie non-formală şi de – voluntariat;
– întreprinderi sociale de inserţie;
– angajatori (firme);
– alte entităţi – direcţii judeţene de tineret şi sport.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *