TRAGEDIE LA BUCUREȘTI. AMBASADORUL CIPRULUI, GĂSIT MORT ÎN LOCUINȚA SA

Filippos Kritiotis, ambasadorul Ciprului la București, a fost găsit mort, în locuința sa. Autoritățile au deschis un dosar de moarte suspectă în care cercetează împrejurările în care a avut loc decesul.

Tragedia s-a produs pe 12 iulie, când la 112 a fost sesizat decesul unui bărbat, cetățean străin, în reședința sa situată în sectorul 1, anunță poliția într-un comunicat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a preluat cazul, iar Serviciul Omoruri în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Filippos Kritiotis era cunoscut cu afecțiuni cardiace, spun unele surse, dar dosarul deschis este pentru „moarte suspectă”. Potrivit sursei citate, necropsia va fi făcută în cursul zilei de marți.

La finalul lui iunie, un alt oficial și-a găsit sfârșitul în CapitalăAutoritățile române continuă investigarea morții suspecte a controversatului judecător iranian Gholam Reza Mansouri, care a căzut în holul hotelului din București, unde se afla sub control judiciar.

Cu puțin înainte de căderea în gol în interiorul hotelului Duke din centrul Bucureștiului, Gholem Reza Mansouri își plătise cazarea și își făcuse bagajele, afirmă surse din apropierea echipei de anchetatori. Între obiectele personale, polițiștii au găsit însemnări, mai multe telefoane mobile și carduri, care vor fi analizate de polițiști, mai arată aceleași surse.

Presa internațională, interesată de ancheta din RomâniaTotuși, urmează zile decisive în care polițiștii vor urmări secundă cu secundă înregistrările de pe toate holurile hotelului ca să vadă cu cine s-a întâlnit fostul judecător sau cine s-a apropiat de camera lui.

Sunt detalii importante pe care și presa internațională le așteaptă. New York Times și The Telegraph au scris deja despre moartea fugarului Gholam Reza-Mansouri, căutat de autoritățile iraniene într-un dosar de corupție din Iran.

Pe lângă primirea unei mite de 500.000 de euro, fostul judecător, cu o carieră de 30 de ani în sistemul judiciar iraian, este acuzat și că a dispus închiderea și torturarea unor ziariști independenți, ostili puterii.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *