Transportul în comun se suspendă într-un oraș din România, din 25 martie. Cine mai poate circula, totuși

Transportul în comun se suspendă într-un oraș din România, din 25 martie. Cine mai poate circula, totuși

La Iași, transportul în comun va fi suspendat. Din 25 martie 2020, acesta este primul județ unde nu se va mai circula cu transportul public, în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia drastică vine în contextul în care pandemia de coronavirus ia amploare. Din păcate, cea mai afectată regiune a țării este Moldova, în special Suceava. De aceea, la Iași se iau măsuri preventive. Primăria Municipiului Iași a luat decizia ca, din 25 martie, accesul în mijloacele de transport în comun va fi interzis.

Măsura vine în contextul în care Ordonanța Militară Nr 3 anunță restricții pentru persoanele de peste 65 de ani.

Cine mai poate folosi transportul în comun, la Iași

Singurii care vor mai putea totuși să circule cu transportul public sunt: personalul medical cu prioritate, farmaciști și angațați din MAI, dar și din cadrul Poliției Locale. Aceștia vor putea merge cu transportul în comun doar pe baza unei legitimații de serviciu. De asemenea, accesul în mașini și tramvaie se va face doar în limita locurilor disponibile pe scaune. Numarul maxim de calatori permis intr-un mijloc de transport este de 24.

Compania de Transport Public Iasi anunță:

Transportul public din municipiul Iasi va functiona doar pentru personalul medical si nemedical din spitale si farmacii si pentru voluntarii implicati in actiuni de prevenire a imbolnavirii populatiei cu virusul SARS-CoV-2.

Decizia a fost luata astazi, 24 martie, de catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a Municipiului Iasi, si intra in vigoare de miercuri, 25 martie”, se arata pe pagina de Facebook a societatii.

Primarul orașului a confirmat decizia.

„Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat. Tot excepție constituie toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare” a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *