ULTIMA ORA: Imagini din spitalul din Bergamo, focarul epidemiei din Italia: „Echipele medicale pierd razboiul cu boala”

O echipa de reporteri de la Sky News a mers intr-un spital din Bergamo, orasul din Italia cel mai puternic afectat de pandemia de coronavirus, unde au asistat la scene de cosmar.

Angajatii ne faceau semn sa ne miscam din drum, in timp ce transportau femei si barbati conectati la ventilatoare mecanice – nu este haos, dar e agitatie”, au remarcat jurnalistii britanici.

Saloanele spitalului sunt deja pline cu paturi ocupate de pacienti in stare grava – se chinuie sa respire si se agata de piept si de tuburile care le pompeaza oxigen in plamani. In aceste conditii, pacientii ajung sa fie dusi pe paturi mobile pe holuri si chiar in salile de asteptare ale spitalului, din lipsa de spatiu, precizeaza stirileprotv.ro.

„Acesta nu este un salon propriu-zis, ci o sala de asteptare. Pur si simplu trebuie sa folosim tot spatiul pe care il avem la dispozitie”, a explicat Vanna Toninelli, purtatoarea de cuvant a spitalului.

Echipele medicale pierd razboiul cu boala, remarca jurnalistii de la Sky News.

Numarul mare de pacienti bolnavi a devenit coplesitor

pentru spitalele din nordul Italiei. Medicii lucreaza continuu pentru a incerca sa salveze vietile pacientilor.

Numarul celor care au murit de Covid-19 in Italia l-a depasit pe cel din China, joi. Italia a confirmat inca 427 de decese in

ultimele 24 de ore, crescand numarul celor care si-au pierdut viata din cauza noului coronavirus la 3.405. Numarul deceselor cauzate de Covid-19 l-a depasit, astfel, pe cel din China (3.130).

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *