ULTIMA ORA: Uniunea Europeana isi inchide granitele pentru cetatenii din afara spatiului european

Comisia Europeana va introduce restrictii temporare asupra calatoriilor neesentiale in UE, ca parte a eforturilor sale de a combate si a impiedica raspandirea continua a coronavirusului in Europa, a anuntat presedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Cu cat calatorii sunt mai putini, cu atat mai mult putem controla raspandirea virusului, prin urmare, dupa cum tocmai am informat partenerii nostri din G7, propun sefilor de stat si de guvern, o restrictie asupra calatoriilor neesentiale catre Uniunea Europeana”, a spus von der Leyen intr-o declaratie video, pe contul ei de Twitter.

„Aceste restrictii ar trebui sa fie aplicate pentru o perioada initiala de 30 de zile, care poate fi prelungita dupa cum este necesar”, a adaugat ea.

Cu toate acestea, ea a precizat ca vor exista unele exceptii de la restrictii, inclusiv membrii de familie ai resortisantilor europeni, personalul esential, cum ar fi medicii si asistentele medicale, precum si persoanele care transporta marfuri catre Uniunea Europeana.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *