Ultima ora: Veste buna! Legea a trecut de Camera Deputatilor

Veste buna pentru romani. Legea „Fara penali in functii publice” a membrilor USR, a fost votata in Camera Deputatilor cu 295 de voturi pentru, este anuntul facut de Claudiu Nasui pe Facebook.

Politicianul spune ca in trecut s-au strans peste 1 milion de semnaturi, chiar daca opozitia s-a impotrivit prin toate mijloacele. Proiectul s-a lovit de primarii din vechile partide . „Ce a fost a fost, viitorul conteaza”, mai spune deputatul USR.

„Ce e important acum? Sa treaca proiectul si de senat tot cu doua treimi din voturi. Daca PSD sustine proiectul si la senat, lucrul acesta se va intampla.

Dupa care vine pasul important al referendumului. Aici proiectul este cel mai vulnerabil si se pare ca vechea clasa politica aici ar vrea sa actioneze.

Daca PSD-PNL vrea sa ingroape proiectul vor pune data referendumului in alta decat cea a alegerilor. Vor zice in mod ipocrit ca il sustin, dar de fapt il vor ingropa. Dupa discursurile din plen, PNL pare cel mai dornic sa ingroape referendumul plasandu-l in alt moment decat in timpul alegerilor locale.

PNL-PSD ar fi de o inconstienta criminala sa cheme romanii de doua ori la vot in perioada epidemiei de coronavirus, cand pot sa o faca o singura data, doar pentru a pica aceasta initiativa”, a mai spus Claudiu Nasui in postarea sa.

Proiectul legislativ vine in completarea articolului 37 din Constitutie – Dreptul de a fi ales – sub o noua forma. Astfel, persoanele condamnate la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alese in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *