Ultimul bilanț din România: încă 28 de cazuri depistate astăzi

Numărul de persoane testate pozitiv crește dramatic în România.  Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 217. 4 din cei 217 sunt la Terapie Intensivă, iar din totalul celor infectați, s-au vindecat 19, transmite Grupul pentru Comunicare Strategică.

Ultimul bilanț din România: încă 28 de cazuri depistate astăzi

De la informarea de azi dimineață, au fost confirmate 28 de cazuri noi: 21 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. Cele mai multe dintre cazurile noi sunt contacți ai pacientului de la spitalul Gerota.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre toate persoanele infectate aflate în unitățile medicale, 4 dintre acestea sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *