Un adolescent cu coronavirus a impresionat întreaga Italie. Înainte să intre în comă, i-a făcut o promisiune mamei și s-a ţinut de cuvânt

Povestea lui a impresionat întreaga Italie. Mattia, un tânăr de 18 ani infectat cu coronavirus, i-a făcut mamei lui o promisiune înainte să fie indus în comă, și s-a ținut de cuvânt.

Înainte să fie intubat și indus în comă, la spitalul din Cremona, Mattias i-a trimis mamei lui un mesaj în care i-a promis că nu o va lăsa singură.

Nu-ți face griji, mama. Nu o să te las singură”.

Iar Mattia s-a ținut de cuvânt.

Potrivit publicației La Stampa, ieri dimineață, cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus din Cremona a fost detubat.

După mai multe zile în care a luptat să supraviețuiască, băiatul a vorbit cu mama lui prin intermediul unui apel video.

Mattia le-a mulțumit medicilor, care l-au tratat ca pe un fiu și care l-au ajutat să se nască pentru a doua oară.

O poveste despre umanitate și frumuseţe

Lupta pentru viață a tânărului a impresionat întreaga Italie și este un exemplu de curaj și speranță. Povestea lui Mattia l-a înduioșat inclusiv pe fostul premier Matteo Renzi, care a vorbit despre băiat într-o postare pe Facebook.

“Înainte de a fi intubat, i-a promis mamei lui că nu o va lăsa singură. Un băiat de 18 ani, Mattia, a fost detubat astăzi (ieri n.r.), iar medicii ne informează că și-a sunat deja mama. O poveste despre umanitate și frumusețe”, a scris Renzi.

727 de decese în Italia, în ultimele 24 de ore

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus din Italia arată 727 de decese într-o singură zi, ridicând bilanțul la total 13.155 de morți.

În Italia, de la debutul epidemiei de coronavirus au fost înregistrate 110.574 de persoane care au contractat Sars-CoV-2. 16.847 de persoane s-au vindecat. 

În regiunea Lombardia au fost înregistrate 1.565 de noi cazuri de Covid-19, 394 de decese şi 44 de persoane vindecate.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *