Un avion militar de transport Antonov AN-26 s-a prăbușit în Kazahstan. Există și supraviețuitori, printre cele șase persoane aflate la bord (VIDEO)

Un avion militar de transport Antonov AN-26 s-a prăbușit în Kazahstan. Există și supraviețuitori, printre cele șase persoane aflate la bord (VIDEO)

Un avion militar de transport Antonov AN-26 s-a prăbuşit, sâmbătă, în Kazahstan, în timp ce încerca să aterizeze în condiţii de ceaţă, a anunţat aeroportul local, citat de Agerpres. Incidentul a avut loc în cel mai mare oraş, Almaty.

Din cele șase persoane Patru din cele şase persoane aflate la bord au murit, iar două au suferit răni şi au fost internate în spital, potrivit Ministerului pentru situaţii de urgenţă, preluat de Reuters.

Avionul venea din capitala Nur-Sultan. Comunicarea cu Antonov-26 a încetat în jurul orei locale 17:20 (11:20 GMT) „în timpul apropierii de aterizare”, a declarat aeroportul pe pagina sa de Facebook, adăugând că „aeronava s-a prăbuşit la capătul pistei”.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a transmis, citând o sursă, că avionul aparţinea serviciului de grăniceri al Kazahstanului, care face parte din Comitetul de securitate naţională.

Un avion de mici dimensiuni a lovit un autoturism, pe o autostradă din SUA! Pilotul încercase o aterizare de urgență

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc, pe o autostradă din California, în Statele Unite ale Americii (SUA), între un autoturism și un avion de mici dimensiuni. Momentul de după impact a fost filmat de un alt șofer. Vezi aici imaginile!

Incidentul a fost provocat de o defecțiune apărută la motorul aparatului de zbor, în urma căreia pilotul a decis să aterizeze de urgență pe drumul de mare viteză, fiind într-un pericol iminent de prăbușire, potrivit Digi 24.

La un pas de tragedie! Motorul unui Boeing 777, în flăcări! Imagini VIDEO dramatice filmate de pasageri

Motorul unui Boeing 777 a luat foc sâmbătă, 20 februarie, explodând în aer, la mii de metri înălțime. Aeronava, aparținând United Airlines, a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Internaţional Denver, din statul Colorado.

Imaginile dramatice furnizate de Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) arătau resturi ale avionului căzute într-o zonă rezidenţială.

O înregistrare făcută din ceea ce părea a fi interiorul avionului Boeing arăta un motor în flăcări, iar un alt videoclip postat pe reţelele sociale arată un uriaș nor de fum negru. „Ceva a explodat”, se aude spunând un bărbat, probabil persoana care filma.

Explozie și la un Boeing 747 decolat, tot sâmbătă, dar din Olanda. „Ploaie” cu bucăți de metal deasupra orașului Meerssen, mașini avariate și oameni răniți!

Explozie și la un avion Boeing 747, care a decolat tot în acea zi de sâmbătă, dar de pe aeroportul olandez Maastricht. Aparatul, un model cargo care aparţine companiei aeriene britanice Longtail Aviation, a pierdut mai multe piese în urma unei explozii la unul dintre cele patru motoare.

Deflagrația s-a produs la scurt timp după decolare, către New York, SUA, notează cotidianul La Libre Belgique. Imediat după explozia motorului, aparatul a fost redirecţionat către aeroportul din oraşul belgian Liege, unde a aterizat în siguranță.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei, specialiștii demarând o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

FOTO & VIDEO: KazInform News & Youtube

Admin