Un bărbat din Timișoara a refuzat tratamentul împotriva Covid-19 și a murit. Pacientul a transmis că nu este de acord să se facă experimente pe el

Bărbatul care a refuzat tratamentul împotriva Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a murit sâmbătă seara.

Pacientul în vârstă de 60 de ani a refuzat tratamentul cu Remdesivir, spunând că nu este de acord să se facă experimente pe el.

Ulterior, starea lui de sănătate s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă, cu șanse minime de supraviețuire, după cum declara zilele trecute directorul spitalului, Cristian Oancea.

La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a spus atunci doctorul Oancea.

”Suntem dezarmați. Nu te poți lupta cu prostia”

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a declarat medicul Cristian Oancea.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *