Un copil de 9 ani de la o şcoală din Ploieşti a murit după ce a făcut infarct în clasă

Un incident tragic a avut loc, miercuri, la şcoala gimnazială Sfânta Vineri din Ploieşti.

Unui copil de 9 ani i s-a făcut rău în timpul orei de religie. Băiatul a acuzat dureri abdominale, astfel că profesoara a mers sa ceara ajutor la cabinetul medical şcolar.

Când femeia s-a întors, copilul leșinase deja. A fost efectuat imediat apelul de urgenţă iar la şcoală s-a deplasat un echipaj mobil de Terapie Intensivă care i-a acordat primul ajutor.

Minorul a fost transportat la spitalul din pediatrie din Ploieşti, unde medicii au constatat că a făcut stop cardiac. Ei au început manevrele de resuscitare însă ulterior copilul a decedat.

Potrivit informaţiilor Antena 3, elevul, înmatriculat în clasa a 2-a, avea probleme cardiace congenitale. Mama copilului le-ar fi specificat acest aspect membrilor echipajului de pe ambulanţă.

În urma acestui incident, la şcoala din Ploieşti s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, care verifică dacă în cazul acestui copil au fost respectate protocoalele specifice.

Conform procedurilor legale, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Surse Antena 3 spun că elevul, care ar fi făcut fotbal de performanţă în trecut şi ar mai fi avut episoade de leşin, nu figura în evidenţa Inspectoratului Judeţean pentru problemele sale medicale.

Admin