Un incendiu violent a izbucnit la un spital suport COVID! 13 persoane internate pe secția de Terapie Intensivă au murit carbonizate

Tragedie de proporții la un spital din India. Secția de ATI a fost cuprinsă de flăcări. Din păcate, au fost înregistrate victime.

Tragedie de proporții la un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai în care erau internați mai mulți bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2.

13 pacienți care primeau îngrijiri de specialitate pe secția de ATI au sfârșit tragic. Au murit carbonizați după ce un incendiu devastator a cuprins întreaga secție. 

13 bolnavi de COVID au sfârșit carbonizați 

Întregul episod a avut loc vineri, 23 aprilie, în jurul orei 03:00 (00:30, ora României). Se pare că flăcările au cuprins secția de terapie intensivă, unde erau internați 17 pacienți, toți cu probleme respiratorii cauzate de infecția cu coronavirus.

Pentru 13 dintre ei, soarta a fost nemiloasă. Au murit carbonizați. Supraviețuitorii au fost evacuați de către autorități și transportați la alte unități medicale pentru îngrijiri medicale de specialitate. Autoritățile fac investigații și urmează să stabilească care a fost cauza care a pornit această tragedie de proporții. 

„ Şaptesprezece pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 13 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale „, a declarat responsabilul Morrison Khavari. 

Spitalele din India sunt lovite de tragedie 

Se pare că spitalele din India sunt urmărite de astfel de incidente tragice. În urmă cu doar două zile, 22 de pacienți bolnavi de COVID-19 și-au găsit sfârșitul la o altă unitate medicală.

Cauza în acel incident a fost o pană în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră. La începutul lui aprilie, alți 11 pacienți și-au pierdut viașa, de această dată la un spital privat din Maharashtra din cauza unui incendiu.

Narendra Modi, premierul indian, are trei ședințe de criză pe temma aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi disponibilităţii medicamentelor de primă necesitate, pe care le susține chiar astăzi, 23 aprilie.

India, grav afectată de pandemia de coronavirus 

Țara duce o luptă crâncenă cu virusul SARS-CoV-2. Doar la începutul acestei luni, India a înregistrat o creștere de 4 milioane de cazuri noi de îmbolnăvire și, potrivit specialiștilor, situația epidemiologică gravă ar fi fost alimentată de o „dublă mutație” a agentului patogen, dar și din cauza adunărilor numeroase, cum s-a întâmplat în cazul marii sărbători hinduse Khumb Mela. 

Admin