UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 762 în România. 13 decese la nivel național

n România, numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta.  Bilanțul cazurilor infectate cu coronavirus din țara noastră crește zilnic și, deocamdată, autoritățile îndeamnă la izolare pentru a limita răspândirea virusului.

 Oficialitățile trag un semnal de alarmă și fac apel către populație de a se concentra pe prevenție. Ei sfătuiesc ca oamenii să urmeze întocmai regulile oferite de specialiști și să se informeze, constant, doar din surse oficiale și credibile.

UPDATE 10:30 – Spitalului Clinic Județean se închideÎncepând de astăzi, pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Cei 124 de pacienți se vor transfera către alte unități sanitate din Suceava.Pacienții care reprezintă urgențe medicale și necesită tratament vor fi duși la spitale din Județul Iași.Din cei 1300 de angajați, 34 sunt confirmați pozitivi și sunt duși la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.Restul angajaților se află în izolare la domiciliu timp de 14 zile.Alți 49 de asistenți și infirmieri, confimați cu covid 19, sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Echipa MS a stabilit ca, după dezinsecție, spitalul să servească exclusiv ca unitate medicală pentru tratarea covid 19.

UPDATE 10.20 A fost înregistrat cel de-al 13-lea deces în RomâniaEste vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin în vârstă de 72 de ani. Aceasta a fost transferată marți seara la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara de la Spitalul Județean de urgență Reșița.Pacienta se afla internată în secția ATI, încă din data de 21 martie. Nu avea istoric de călătorie și nici nu a avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

UPDATE 23.53 Autoritățile au anunțat al 12-lea deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani din județul Suceava, internată în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Femeia suferea de cardiopatie ischemică, fibrilatie atrială, HTA și a călătorit în perioada 13-29 în Insulele Mauritius, Dubai.

UPDATE 22.30: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, care sunt restricţiile impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuinţelor. Se va putea ieşi doar în anumite condiţii, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11.00 – 13.00.

De asemenea, Marcel Vela a anunţat că de miercuri, de la ora 23.00, se suspendă toate zborurile către şi dinspre Franţa şi Germania, pe o perioadă de 14 zile. Zborurile umanitare sunt exceptate de la această regulă.

Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența în zilele care vor urma. Îi îndemn pe cei care încă nu conștientizează pericolul să se trezească. Nu ne jucăm cu sănăatea publică. Noaptea trecută, numărul mare de persoane sancționate ne arată 2 lucruri: Angajații MAI și-au făcut treaba. Sunt încă foarte mulți români care nu conștientizează pericolul la care se expun”, a spus Vela.

Angajații prezintă legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. Liber profesioniștii și PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *