UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 762 în România. 8 decese la nivel național

În România, numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta.  Bilanțul cazurilor infectate cu coronavirus din țara noastră crește zilnic și, deocamdată, autoritățile îndeamnă la izolare pentru a limita răspândirea virusului. 

Oficialitățile trag un semnal de alarmă și fac apel către populație de a se concentra pe prevenție. Ei sfătuiesc ca oamenii să urmeze întocmai regulile oferite de specialiști și să se informeze, constant, doar din surse oficiale și credibile.

UPDATE ora 16:00 – România va avea 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit pentru tratarea coronavirusului.

Ministerul Sănătății a anunțat, pe rețelele de socializare, că România va avea OFICIAL un tratament pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Peste 8.000 de pacienți vor beneficia de tratamentul pentru Covid-19, după ce compania AbbVie România, prin bunăvoința domnului Jorge Ruiz Benecke, a donat Ministerului Sănătății 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.Medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății. Acestea sunt: Institutul Național de Boli Infecțioase – Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Tg. Mureș, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. 

Tratamentul a fost folosit de Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, din București. Ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie: ”Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase –Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.UPDATE ORA 13:00. Bilanțul infectării cu virusul Covid-19, pe teritoriul României, a atins cifra de 762.

Potrivit MAI, dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).Astăzi, 24 martie, avem 8 persoane confirmate cu virusul Covid-19 decedate. Toate acestea aveau boli cronice preexistente și erau internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.În ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La Terapie Intensivă se aflî 16 pacienți, dintre care 8 cu stare gravă.UPDATE, Marți (24 martie), ora: 09:00. Autoritățile au anunțat în această dimineață cel de-al optulea deces în România.

Cel de-al optulea deces, survenit în urma infectării cu virusul Covid-19, este  al unui bărbat în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. Acesta fusese confirmat cu coronavirus încă din data de 19.03.2020. Pacientul sosise din Italia, împreună cu fiica sa, care îm acest moment se află în autoiolare.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.