Vela: „Puteți merge unde doriți!” Dispar declarațiile pe propria răspundere!

În România se vorbește de o relaxare a măsurilor impuse de autorități. Astfel, după 15 mai va fi ridicată starea de urgență și va fi înlocuită cu o stare de alertă.

Unele măsuri vor fi ridicate, iar altele noi vor fi impuse, precum purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile publice închise.

Aceste mișcări vor fi efectuate pentru a ține sub control situația provocată de noul coronavirus. Despre unele măsuri noi ce vor intra în vigoare după 15 mai a vorbit și Marcel Vela, Ministrul de Interne.

Vela: „Puteți merge unde doriți!” Dispar declarațiile pe propria răspundere!

Acesta a organizat pe o rețea de socializare o sesiune de răspunsuri la întrebările oamenilor nelămuriți în privința lucrurilor pe care vom avea voie să le facem după 15 mai.

Astfel, ministrul a precizat că declarațiile pe propria răspundere nu vor mai fi necesare de la 15 mai. Cu toate acestea, se va respecta, în continuare, măsura care permite adunarea la un loc a cel mult 3 persoane. Această restricție va rămâne în vigoare pentru a evita răspândirea noului coronavirus care încă amenință România.

Întrebat de un utilizator dacă poate merge cu familia la iarbă verde, Vela a răspuns afirmativ. Totuși, va fi nevoie de respectarea strictă a măsurilor de protecție și a distanțării sociale.

Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră. Evident, respectând regulile impuse în ordonanţele militare. Trebuie să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acum, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

De asemenea, ministrul a declarat că nu va fi impusă o limită teritorială. Astfel, oameni se vor putea deplasa și în afara localității, fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Referitor la vizitele celor vârstnici, Vela nu încurajează aceste acțiuni, având în vedere că ei reprezintă categoria cea mai vulnerabilă.

În ceea ce privește reluarea zborurilor, Vela a declarat că această decizie nu depinde decât de România, ci și de ce se întâmplă în ţara respectivă. De asemenea, oamenii care vin din zonele roșii de coronavirus vor fi, în continuare, carantinați în țară.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *