Vrei un job în România, cu un salariu de peste 5.000 de lei? Acesta este cel mai bine plătit loc de muncă în țara noastră

Există în România oameni care ajung să câştige pe lună până la 30.000 lei. Meserii considerate rare precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier ajung să fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe lună.

Unele meserii rar întâlnite nu necesită studii superioare, între care se numără controlor de trafic aerian, sudor în argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier sau somelier, potrivit News.ro.

Salariul de început al unui controlor de trafic aerian, pentru care există un singur angajator în România – regia de stat Romatsa -, este de aproximativ 20.000 lei net/lună, ajungând şi la 30.000 lei după câţiva ani de experienţă.

Pe de altă parte, macaragiii, sudorii specialziaţi în argon şi alpiniştii utilitari câştigă, în medie, între 3.000 şi 3.500 lei net/lună.

Somelierii, în funcţie de competenţe şi nivelul de experienţă, pot câştiga în medie 4.500 lei net/lună, iar salariul unui grefier poate urca până la 4.000 lei net/lună.

Tot în topul meseriilor rare, unde este necesară absolvirea unei facultăţi, se află şi cele de inginer topograf, inginer tehnician aparatură medicală, monitor studii clinice, inginer geodez şi actuar.

sursa: a1.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *