Vreme severă! Cod portocaliu în mai multe județe

Meteorologii de la ANM au emis cod portocaliu și cod galben pentru mai multe județe din țară. Vremea se schimbă brusc și apar fenomene precum intensificări ale vântului, ploile, lapovița și ninsoarea. Temperaturile scad drastic cu 20 de grade.

Vreme severă! Cod portocaliu în mai multe județe

Un prim COD GALBEN este valabil din 23 martie, ora 02:00 până în 25 martie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, precipitații mixte. Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei

În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi prezente intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Un alt COD GALBEN este valabil din 23 martie, ora 02:00 până în  25 martie, ora 10:00. Vor apărea intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte în Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Meteorologii ANM au emis și un COD PORTOCALIU care este valabil din data de 23 martie, ora 02:00 până în  25 martie, ora 10:00. Acesta vizează zonele Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali. Fenomenele care vor apărea în aceste regiuni sunt: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol

În intervalul menționat mai sus, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *